Varga Szabolcs

Ipar 4.0 és energiagazdálkodási szakértő
Seacon Europe Kft.

Informatika-technika szakos tanár és energiagazdálkodási szakmérnök. Gyakorlati tapasztalatait magyar és multinacionális távközlési, informatikai és rendszerintegrátor cégeknél szerezte. Az ügyfelekkel való együttgondolkodás során folyamatosan keresi a hatékonyság növelési lehetőségeket. Ráébredt arra, hogy a digitális technológiát gyártó és szolgáltató cégek nem lehetnek öncélúak, a technológiát minden esetben az adott felhasználó szükségletei szerint célszerű kialakítani, mindezt környezettudatos szemlélettel.

“Környezettudatos gondolkodással a rendszer hatékonyságot kell fókuszban tartani. A fejlesztéseknél nem lehet csak az adott területre fókuszálva átalakítani a folyamatokat, bevezetni a rendszereket, meg kell vizsgálni a környezetét a környezeti hatását, mivel hozhatjuk ki a legtöbbet a rendszerből? Hogyan tudunk hatékonyabbak, környezet tudatosabbak lenni? Józan ésszel a teljes rendszert/folyamatot kell vizsgálni!”

Így kezdett el foglalkozni az energia és működési hatékonyságot támogató informatikai rendszerekkel is. Rendszerszinten gondolkodik, jól látja az összefüggéseket, kapcsolódási pontokat, lehetőségeket. Keresi az újdonságokat, a fejlődési lehetőségeket a digitalizáció és a fizikai világ kapcsolatában. Előre mutató megoldási javaslatokat ad, a felmerülő problémákban a megoldandó feladatot látja, és szívesen köti össze a megoldási folyamat lehetséges résztvevőit.

X